Advies? Bel 010 – 522 14 94
Advies? Bel 010 – 522 14 94
Protheselingerie_VanderLindeLingerie
achtergrond site blad
lijn linde

Borstprotheses en protheselingerie

Wanneer je na een borstoperatie een of beide borsten moet missen, kun je kiezen voor een borstprothese en speciale protheselingerie. Dat is na alle spannende en onzekere tijden vaak geen gemakkelijke beslissing, daarom vertellen we je er graag wat meer over.

Wel of geen borstprothese
Of je nog geopereerd moet worden, recentelijk geopereerd bent of al een tijd geleden, er komt misschien een dag dat je een borstprothese overweegt. Twijfel je of je een prothese wilt? Kom gewoon eens langs. Een aantal van onze lingerieadviseurs is opgeleid als mammacareadviseur en we hebben ook ervaringsdeskundigen in ons team. Onze paskamers zijn ruim en uiteraard schenken we lekkere koffie.

Kiezen voor een borstprothese, en dan?
Je kunt kiezen uit een groot assortiment borstprotheses die lichaamseigen aanvoelen en prachtige lingerie die ervoor zorgt dat de protheses comfortabel zitten. Daarnaast verkopen we ook badkleding die speciaal bedoeld is voor protheses.

Vanwege ons grote assortiment krijg je de borstprothese na aankoop meteen mee naar huis. In een enkel geval moeten we de prothese bestellen. We doen ons best om die dan binnen 48 uur in huis te hebben.

Waarom speciale lingerie?
Lingerie en badgoed die geschikt zijn voor protheses, voelen vaak extra zacht aan op de huid. Dit komt door antibacteriële stofsoorten en het speciaal afwerken van naden, zodat die zo min mogelijk irriteren op gevoelige of geopereerde lichaamsdelen. Door bestraling en/of chemo kan je huid zeer gevoelig zijn.

Daarnaast hebben deze items vaak een iets ander model om littekens of het gebrek aan borstmateriaal te verhullen. Ook moet de lingerie je prothese goed tegen het lichaam aanhouden bij beweging.

Onze mammacareadviseurs: Maartje, Rafke, Yvonne & Marja

Onze certificering

Onze mammacareadviseurs voldoen vanzelfsprekend aan de opleidings- en nascholingseisen. We zijn ook aangesloten bij het SEMH: de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen. Jaarlijks controleren zij of wij voldoen aan de door hen gestelde eisen.

klachtenafhandeling

Bij klachten over protheses en protheselingerie kunt u zich tot ons richten en hopelijk kunnen wij u tevreden stellen. Mocht de klacht niet naar tevredenheid opgelost worden, kunt u zich richten tot: https://erisietsmisgegaan.nl/onvrede-melden/

Graag attenderen wij u op het te downloaden klanttevredenheidsonderzoek.

Afspraak maken

Voor advies of aanschaf van protheselingerie kun je zomaar binnenlopen. Voor het uitzoeken van de borstprothese en eventuele lingerie adviseren we je om een afspraak te maken. Dan nemen we ruim de tijd voor je. Breng voor de zekerheid het verwijsbriefje van je arts en je verzekeringspasje mee.

Vergoedingen

Protheses, protheselingerie en je verzekering, hoe zit dat?

Een borstprothese valt onder het basispakket van de verzekering. Dat betekent dat je de aanschaf van een prothese niet zelf hoeft te betalen. Wij regelen de declaratie en verdere afhandeling. Wel gaat de aanschaf af van je eigen risico.

Controleer ook het aanvullende pakket van je verzekering voor eventuele vergoedingen voor protheselingerie en -badmode.

Extra zachte stoffen en afwerking